Muistakaa tukea autonne ennen kun menette autonalle

Keskustelua muista idän innovatiivisista teknisistä laitteista

Muistakaa tukea autonne ennen kun menette autonalle

ViestiKirjoittaja jarkka65 » 18.02.2018 20:15

Ystäväni kun laittoi " pikkujttua autonalla tunkinvarassa " kunnes maa ja tunkki petti. Onneksi etuakseli tippui kaverini päälle, onneksi ei tarvinnut kitua. En tietenkään ole tyytyväinen hänen kuolemastaan, vaan varoituksen sana jolla ei ole nosturia. Pitäkää tämä asia mielessä, en vaihda kun renkaan jos hajoaa meinaan tunkilla.
jarkka65
 
Viestit: 238
Liittynyt: 29.11.2005 22:40
Paikkakunta: anjalankoski

Re: Muistakaa tukea autonne ennen kun menette autonalle

ViestiKirjoittaja warremies » 18.02.2018 23:17

Vähintään se pois otettu pyörä, ja lankku tai pari alle, ennen kuin itse sinne alle..

Ja jos ei pyörää ota pois niin varapyörä tai joku irtovanne. Irtovanteen laitossa pitää muistaa laittaa niin päin, että keskiö maata kohden, ettei painu sekin niin helpolla maan sisään.

Ennen sitä uskalsi olla auton alla kun sen oli nostanut ylös kahteen metriin etukuormaajalla, mutta nykyisin jo hirvittää kun on tiputellut vahingossa kaikenlaista ja kaksi kertaa melkein kipannut raktorinkin kumolleen ylikuormalla.

Salmisen sanoja mukaillen: Aina pitäs ajatella enste!
warremies
 
Viestit: 36
Liittynyt: 23.08.2005 19:17
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Muistakaa tukea autonne ennen kun menette autonalle

ViestiKirjoittaja jarkka65 » 02.06.2018 18:10

Jatketaan vielä. Kaupunki poisti vanhaa aitaa joka oli " ruma " mestari tuumaili että tulee olemaan kallis kuorma, kun on painekyllästettyä. Sanoin heille että voitte kipata ne meidän pihalle pientä korvausta vastaan ja otin 200e vastaan painekyllästettyä lautaa ja lankkua. Sen kesän tein autojen helmojen alle laitettavia pieniä torneja, 40x40 ja toisten määräyksistä niin korkeita ja kun pyysivät. Siis painekyllästetyistä niin että lankut ja laudat olivat joka varvissa toisteppäin. Eli vasemmalle ja pohjoiseen menetelmällä ja ruuveilla, siis tosi tukevat ja kantonarut sivuille. Siis erittäin tukevat ja tasaiselle maalle. Naapuri pyöritteli puisteli päätään ja tuumasi pitääkö liioitella tuossakin asiassa. Lahjoitin niitä tarvitseville 15e kappale, aika pieni omasta hengestä, 60e ja painekyllästettyä. Toki jokainenhan osaa ehkä ne tavallisesta laudasta tai lankusta tehdä, mutta lautaa ja lankusta. Jos tette sen tavallisesta puusta, ruuvatkaa ensimmäinen maahan tuleva lankku ja ensimmäiset lankut ruuvit maasta ylöspäin, jos ja kun se mätänee ne on helppo vaihtaa. Säilytys ulkona ulkokuivassa paikassa, etteivät kuivu liikaa muuten puu kutistuu ja liitokset harvenevat tai käyttäkää ne vesipaljussa. Eipähän tule auto niskaan. Että näin meillä kun ei ole nosturia, auton voi pestä alustasta ja massata vaikka kuinkamonta kertaa, eipähähän meiltä persaukiseltaisilta 500-800e mene hukkaan. Näin tein monta autonpohjaa kun olin kunnossa, enää en tee kun nää 4kpl omaa. Joka kolmas vuosi.
jarkka65
 
Viestit: 238
Liittynyt: 29.11.2005 22:40
Paikkakunta: anjalankoski


Paluu Muu itäroipe

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron